skip to Main Content

Вінниця проводжає у вічність Захисників Миколу Кочмарука і Віталія Кухарука

Сьогодні вінничани знову схилили голови у невимовному смутку. На щиті додому повернулися Микола Вікторович Кочмарук та Віталій Васильович Кухарук. Вони від початку повномасштабного вторгнення з честю та до останнього подиху виконували свій військовий обов’язок із захисту Батьківщини. Місце вічного спочинку для обох стане Алея Слави Сабарівського кладовища, інформує сайт міськради.

Із позивним Маестро

Микола Кочмарук із позивним Маестро воював у складі 59-ї окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка. Свій останній бій 36-річний Захисник прийняв 29 квітня поблизу села Нетайлове Покровського району Донецької області. Вдома на нього чекали дружина, двійко дітей, батьки…

Народився Микола Кочмарук у Вінниці 8 січня 1988 року. Після завершення навчання у 23-й міській школі здобув фах автомеханіка. Деякий час працював за спеціальністю, а згодом відкрив власну справу. Плекав сім’ю, виховував сина та донечку. А ще захоплювався музикою, гарно грав на гітарі, через що у війську взяв позивний Маестро, розповідає батько загиблого Героя Віктор Миколайович.

Микола міг і далі продовжувати спокійно жити та працювати, адже за станом здоров’я мав усі підстави не йти на війну. Проте вчинив так, як робив завжди, – по совісті, бо мав гостре відчуття справедливості та честі, – каже батько. – У тому смертельному для нього бою син залишився прикривати вогнем хлопців, які відходили на іншу позицію. А сам опинився на лінії влучання ворожого дрона. Для його порятунку у побратимів не вистачило лічених хвилин…

Церемонія прощання із Миколою Кочмаруком розпочнеться об 11:00 год за адресою: пров. В. Симоненка, 54.

Поховають воїна о 13:00 на Алеї Слави Сабарівського кладовища.

Пішов добровольцем

Віталій Кухарук добровільно став на захист України. Служив у лавах 110-ї окремої механізованої бригади імені генерал-хорунжого Марка Безручка. Був старшим солдатом, виконував завдання з евакуації поранених та тіл загиблих побратимів у боях на донецькому напрямку. Серце воїна зупинилося 3 травня. Йому було лише 53 роки… Вдома залишились дружина, донька та син, мати та сестра…

Народився Віталій Кухарук у Вінниці 9 жовтня 1970 року. Закінчив 29-ту середню загальноосвітню школу, а потім – професійне училище №7. Мав за плечима й армійську службу, яку проходив у десантних військах. До повномасштабного російського вторгнення працював водієм на одній із пекарень міста.

Залишити мирну професію та взяти до рук зброю Віталія змусила війна. У війську через широкі вуса Віталій Кухарук отримав позивний Вус. Так його усі називали ще з юних літ, розповідає донька оборонця Тетяна.

Батько мав надзвичайно добру та лагідну вдачу. Був найкращою опорою для мами. Любив людей, а ще дуже любив тварин. Навіть на війні знаходив час, щоб нагодувати фронтових пухнастиків, попестити їх та заспокоїти, – пригадує вона. – Він ніколи не скаржився, не розповідав про труднощі. Просто виконував свій військовий обов’язок. За проявлені стійкість та відвагу отримав медаль “Непереможні”, а ще мав відзнаку “Учасника бойових дій”.

Церемонія прощання із Віталієм Кухаруком розпочнеться об 10:30 за адресою: вул. С. Зулінського, 37. Щоб гідно провести Героя, вінничан запрошують долучитися до живого коридору, маршрут якого пролягатиме від водоканалу до 29-ї школи (11:30).

Поховають воїна о 13:00 на Алеї Слави Сабарівського кладовища.

Глибокі співчуття рідним та близьким. Вічна, світла пам’ять Героям!

Володимир ПРИСЯЖНЮК, “СічНьюз”

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top