skip to Main Content

Восьмирічний вінницький штангіст мріє про гучні перемоги

Наймолодшим штангістом на вінницькому турнірі «Олімпійська надія» був восьмирічний Матвій Середюк. Він навчається в Якушинецькому ліцеї і регулярно їздить на тренування до Вінниці.

Важка атлетика –— це спорт для сильних, тим мені і подобається. Поки що підіймаю гриф від штанги, але в майбутньому  хочу стати чемпіоном і перемагати на змаганнях, — сказав Матвій Середюк.    

У чемпіонаті «Олімпійська надія» виступали спортсмени віком до 15 років. Штангу підіймали не лише важкоатлети із Вінниці, але й представники Городківки, Жмеринки, Турбова і Тульчина. Загалом – понад 40 юнаків і дівчат. 

Серед учасників є дуже перспективні спортсмени. Приміром, вінничанин Данило Романенко, який є чемпіоном області і восени виступатиме на юнацькому чемпіонаті України. Або Павло і Анна-Марія Дячуки, яка також були чемпіонкою області. Ми бачимо тут й цілу когорту молодих спортсменів із районів, на успіхи яких нам всеукраїнському рівні ми розраховуємо в подальшому, — сказав старший тренер збірної області з важкої атлетики Костянтин Соцков.       

Організатори не лише прагнули визначити найкращих учасників, але й влаштувати всім дітям свято, відволікти їх від повсякденних проблем і негативних думок. Бо нагороджували не лише переможців і призерів. А всі юні спортсмени отримували солодкі призи!

Ми беремо на контроль найперспективніших молодих спортсменів, щоб створити їм умови для подальшого зростання. Отже, продовжуємо селекційну роботу і шукаємо таланти. Маємо високу мету — виховати учасників Олімпійських ігор на Ігри 2028 і 2032 років прокоментував почесний президент обласної федерації важкої атлетики Ігор Любарський.  

Володимир ПРИСЯЖНЮК, «СічНьюз»

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top