skip to Main Content

Європейські благодійники допомогли облаштувати укриття у шести вінницьких школах

Директорка департаменту освіти Вінницької міської ради Оксана Яценко розповіла, як європейські благодійники допомагають місцевим школярам.   

Цього року Вінницька міська рада плідно попрацювала для того, аби відправити на відпочинок за кордон дітей Захисників і Захисниць України, які загинули на війні, зникли без вісті або перебувають в зоні бойових дій. Зокрема, школярі  побували в Мюнстері (Німеччині) і польській Гдині. А Свентокшиське воєводство за традицією організувало в місті-побратимі Кельце (Польща) відпочинок 233 юних вінничан. Аналогічні групи ми готуємо до інших європейських міст – Карлсруе (Німеччина) і Нансі (Франція), – сказала вона.    

Вінницькі заклади освіти також отримують гуманітарну допомогу із-за кордону, особливо у зв’язку із війною.

Завдяки співпраці з міжнародними організаціями заклади освіти отримали аптечки для укриттів, які надав Дитячий фонд ООН «ЮНІСЕФ». Фонд «Східна Європа» допоміг облаштувати укриття в шести школах. Ще одна цікава ініціатива була від німецького школяра з Мюнстера. Коли частину школи, де навчалася його сестра, вирішили закрити, він запропонував віддати шкільні меблі одній з вінницьких шкіл. Таким чином гуманітарний ліцей № 1 отримав стільці і парти, а також маркерні дошки, стільці для рекреації, – повідомила Оксана Яценко.

Фелікс ЖАНІН, «СічНьюз»

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top