skip to Main Content

Ювілейний фестиваль «VinBookFest» запрошує авторів і читачів

9 та 10 вересня у Вінниці, на Європейській площі, проходитиме 10-й ювілейний фестиваль «VinBookFest», який відбувається у межах відзначення Дня міста. Культурною подією передбачено широкий спектр локальних заходів із популяризації української книги, державної мови як для вінничан та гостей нашого міста, так і для авторів, видавців, бібліотекарів. На відвідувачів чекатиме виставка-продаж книг, автограф-сесії відомих письменників сучасності, майстер-класи тощо. І що найважливіше, під час фесту проводитимуться акції зі збору коштів та україномовних книг для військових та ветеранів, які проходять лікування та реабілітацію в медичних закладах нашого міста. Перерахувати донати можна буде за допомогою QR-коду, інформує сайт Вінницької міської ради.


Фестиваль «VinBookFest» об’єднує авторів, читачів, працівників видавництв та бібліотекарів. Його ідея полягає в підтримці та стимулюванні розвитку книговидавничої справи та книгорозповсюдження, у представленні нових українських творів і сучасних майстрів пера, у популяризації державної мови, вихованні культури читання та збагаченні поповнення фондів міських бібліотек.
У складних умовах воєнного часу бібліотекарі разом із усім українським народом беруть активну участь у підтримці Збройних Сил України, проводять значну волонтерську діяльність, здійснюють просвітницьку та інформаційну роботу. Організатори зазначають, що фестиваль «VinBookFest», у цьому році пройде під гаслом «Книга – єднає! Вінниця – читає!».

Програмою дводенного фестивалю передбачено:

  • відкрита дискусія з актуальних питань книговидання, книгорозповсюдження та поповнення бібліотечних фондів в умовах війни;
  • презентації видавництв, друкарень, книгарень та нових видавничих проєктів;
  • авторські зустрічі з місцевими, українськими та зарубіжними письменниками;
  • автограф-сесії;
  • майстер-класи та творчі майданчики;
  • фотозони.

Фестиваль проводиться за підтримки Вінницької міської ради та міського голови Сергія Моргунова. Організатори фестивалю: департамент культури, департамент маркетингу міста та туризму, Вінницька міська централізована бібліотечна система, БФ «Відкрита книга», ГО «Культурний Всесвіт».

Фелікс ЖАНІН, “СічНьюз”

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top