skip to Main Content

Чому під Вінницею закривають кризовий центр «Дім Мама»

Кризовий центр тимчасового проживання мам з дітьми «Дім Мама» закривають назавжди. Про це повідомила у соцмережі засновниця закладу Олена Череватова. Цю ж інформацію телефоном кореспонденту «СічНьюз» підтвердили і в адміністрації «Дім Мама». Там же додала, що цей приміщення цього кризового центру у селі Лука-Мелешківська (Вінницький район) вже виставили на продаж.   

Брак фінансів

Причини цього рішення пояснила Ольга Череватова:

Друзі, довгий час думала та вагалася. Пле з болем на серці  мушу повідомити вам, що центр “Дім Мама” – 31 травня 2024 року припиняє свою діяльність назавжди. На жаль, у цей важкий час для нашої країни неможливо утримувати приватний центр. Заробітна плата найманим працівникам, комунальні платежі, податок на розкіш, який зростає з кожним роком та інші витрати по центру. Це все великі суми, які зібрати наразі майже не реально. І ми постійно в великих боргах.

Центр «Дім Мама» був відкритий першого червня 2016 року. За 8 років існування центру було зроблено дуже багато роботи. Головною метою було врятувати якнайбільше діток від дитячих будинків. Допомогти вчасно матусям у скрутні для них моменти, щоб вони не втратили своїх малеч. За весь час існування центру було врятовано 600 діток від дитячих будинків. Діток, які наразі щасливі поруч зі своїми матусями.

Війна внесла корективи

Перших півроку центр існував виключно за рахунок моєї родини. Тоді було надзвичайно важко знайти однодумців. І наче з часом у житті центру з’явилося багато небайдужих людей, але війна внесла свої корективи… Я розумію кожного, що наразі важливіше допомогти нашим воїнам, які боронять нашу країну. Тому мною й було прийнято таке рішення, – додала Ольга Череватова.

Кореспондент «СічНьюз» звернувся до центру соціальних служб та представників влади Вінницького району. Чиновники наголосили, що центр тимчасового проживання мам з дітьми «Дім Мама» – приватний, тому вони не мають до нього жодного відношення. Питання, як врятувати корисний для людей соціальний заклад, не обговорювалося.

Фелікс ЖАНІН, «СічНьюз»

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top