skip to Main Content

Демобілізованим воїнам допомагають із працевлаштуванням

Не всі бійці, які повертаються із війни, можуть самостійно знайти себе у цивільному житті. Тоді їм назустріч приходить місцева влада та соціально орієнтовані підприємства. Про це йшлося на брифінгу директора з персоналу АТ “Вінницяобленерго” Раїси Козаченко. Він пройшов сьогодні, першого серпня, у офіційному Медіа-центрі Вінницької обласної військової адміністрації.

Йшлося про висвітлення проблеми соціального захисту бійців Збройних Сил України та працевлаштування, як найефективніший спосіб адаптаціїї у цивільне життя. Раїса Козаченко зазначила, що це її перше спілкування у такому форматі.

-“Вінницяобленерго” має потужний чотирьохтисячний колектив професіоналів, який на сьогодні тримає енергетичний фронт. З початку повномасштабного вторгнення 263 наших працівники стали воїнами ЗСУ. До сьогодні, на жаль, 6 із них вже загинуло, – каже Раїса Козаченко.

Спонукала допомогти  воїнам їхня демобілізація. 27 колишніх працівників “Вінницяобленерго” повернулися додому. Судячи з поведінки більшості, вони буквально відвикли від звичайного способу життя. Воїнам після фронту вже некомфортно знаходитись у суспільстві незнайомих їм людей, тому “Вінницяобленерго” запровадила ініціативу щодо їх працевлаштування. Для цього створено резерв вакансій по місту Вінниці і в підрозділах  енергетичних мереж. Вони з радістю запрошують чоловіків працездатного віку на отримання роботи у “Вінницяобленерго”.

Раїса Козаченко закликає прислухатися та розповсюджувати цю ідею представників інших компаній, різних масштабів та форм власності.

Вікторія КАМІНСЬКА, «Січ Ньюз»

Поділитися
2 2 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top