skip to Main Content

Міжнародний благодійний фонд «Hope4» відкрив  представництво у Вінниці

Британський фонд «Hope4» від самого початку війни підтримує Україну, надаючи потужну гуманітарну допомогу містам та родинам, що постраждали від військової агресії. 27 грудня він відкрив своє представництво у Вінниці.  Пройшло урочисте відкриття офісу і перерізанням червоної стрічки. Хоча розглядався варіант і з Києвом.  

Фонд заснований британцем Крісом Ломасом та його дружиною Зої Ломас три роки тому, коли пара вирішила покинути все у Сполученому Королівстві та переїхати в звичайне молдавське село. Так і почалася унікальна історія фонду “Hope4” , який вже зараз має офіси в Британії, Молдові та Україні.

Тоді ми залишили люксове життя у Великій Британії і переїхали до однієї з найбідніших країн Європи. З того часу ми вирішили присвятити своє життя підтримці людей, які цього потребують. В тому числі і в Україні, – розповів Кріс Ломас.        

З початку війни Hope4 бере активну участь у підтримці тимчасово переміщених українців, які проживають у Молдові. А також у наданні допомоги громадам, відрізаним війною у південно-східному регіоні. Зокрема в Херсоні та Миколаєві.  

У липні 2023 року Олена Присяжнюк, мешканка Вінниці, приєдналася до Hope4 Moldova на посаді операційного директора. І з того часу фонд підтримав і профінансував низку проєктів у Вінниці. Наприклад, футбольний турнір Вінницької міської територіальної громади, який відбувся цієї осені. Hope4 надала спонсорську підтримку у вигляді 400 наборів спортивного одягу та аксесуарів New Balance для юних спортсменів.

Тому відкриття офіційного представництва саме у Вінниці стало логічним продовженням вже налагоджених україно-британських партнерств і колаборацій. Зокрема із Володимиром Онофрійчуком, який виділив приміщення у центрі міста для офісу. Наразі там тривають ремонті роботи. І вже незабаром він слугуватиме соціальним центром для всіх, хто потребує підтримки, допомоги та любові.

Михайло ШАФІР, «СічНьюз»

Поділитися
5 1 голос
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top