skip to Main Content

Молодь Вінниці запалює вогник змін на проєкті UPSHIFT

У Вінниці стартувала хвиля UPSHIFT громадської організації «ВільнОсвіта». У партнерстві з Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) та підтримкою Уряду Японії відібрали десять найкращих команд юнаків та дівчат віком від 14 до 24-х років. На меті було допомогти талановитим і креативним перетворити ідеї на реальні проєкти.

Близько 100 молодих людей стали учасниками програми UPSHIFT, яка передбачає менторську підтримку та ресурси, щоб втілити соціально важливі проєкти.

У кожній сформованій команді було від трьох до п’яти учасників. Після відбору вони пройшли навчання та 4-денний буткемп. На цьому етапі учасники працювали над своїми проєктами, отримували консультації від менторів та розвивали свої навички.

Ми розширяємось шаленими темпами. Це вперше за всю історію, коли проєкт проводимо під час війни на всій території України, – розповідає організаторка проєкту Олена Немірова.

Вся команда  та учасники були на одній хвилі. Щоранку ментори допомагали молоді налаштуватися на роботу та подарувати яскраві, незабутні емоції за допомогою ігор та спілкування.

Ментори та співучасники надихнули нас на нові ідеї. Робота над проєктом розкрила важливість боротьби з упередженим ставленням. Ми вдячні за підтримку та готові реалізувати позитивні зміни у нашій громаді через спорт, – розповіла для “СічНьюз” учасниця проєкту Анастасія Гаврілова.

Що відомо про UPSHIFT?

UPSHIFT – це молодіжна інноваційна програма, яку реалізує Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ). Вона надає молоді й підліткам навички 21-го століття та ресурси, щоб визначити проблеми своїх громад та запропонувати інноваційні рішення цих проблем.

Для того. щоб стати учасником проекту, потрібно:

  • Бути молодою людиною віком від 14 до 24 років.
  • Мати ідею проєкту, який вирішує проблему у вашій громаді.
  • Бути готовим/готовою навчатися та працювати над реалізацією проєкту.

Загальна тривалість програми – три-чотири місяці, які охоплюють період подачі та розгляду заявок,три дні навчального буткемпу та близько трьох місяців – безпосередньо роботи над реалізацією розробленого проєкту.

Робота команд починається з того, що вони обирають проблему, яку хочуть вирішити та подаються з нею на відкритий набір у своєму регіоні. Необов’язково мати рішення цієї проблеми – достатньо її просто сформулювати.

За результатами конкурсного відбору команди беруть участь у навчальній програмі, під час якої створюють власні проєктні ідеї, проводять пітчинг цих ідей та отримують змогу залучити фінасування на втілення своїх ідей.

Під час навчання та втілення проєкту кожну команду супроводжує ментор. Усі ментори попередньо проходять відбір та навчання методології UPSHIFT.

Яна ТИХОЛАЗ, “СічНьюз”

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top